Skip to main content
 Lataa PDF

Scrocchiarella on päältä koukuttavan rapea ja sisältä kuohkea italialainen artesaanileipä, jolla valmistat pizzan tai leipätuotteen, jolla taatusti erotut. Tutustu viiteen reseptiin, joissa jokaisessa on hyödynnetty eri Scrocchiarella-pohjaa.

 

Scrocchiarella tulee italian kielen sanasta ”Scrocchiare”, jota käytetään kuvaamaan jotain hyvin rapeaa. ”Scrocchiarella-leivän juju on nimenomaan sen koostumuksessa. Sen ohut rapea kuori paistetaan korkeassa lämpötilassa, jolloin syntyy sisältä kuohkea ja ilmava, sopivasti purutuntumaa antava italialainen artesaanileipä”, Juha Jukantupa Rollfoodsilta kertoo. Scrocchiarella on siis hapanjuuritaikinaan leivottu ja marmorikivellä arinauunissa esipaistettu leipä, jonka taikinapohjassa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita, kuten 0-vehnäjauhoa, 120-vuotiasta italialaista hapanjuurta sekä Olio Coppini ekstra-neitsytoliiviöljyä.

”Kyseessä on hidas taikina, jonka valmistaminen edellyttää aikaa ja osaamista. Taikinapohjaa käytetään kaksi vuorokautta, jolloin Scrocchiarella-leivässä näkyvät ilmakuplat kertovat, että taikinaa on työstetty pitkään. Ammattikeittiölle Scrocchiarella on monikäyttöinen leipä, josta on helppo varioida oman näköisiä ja herkullisia pizzoja sekä suolaisia ja makeita leipiä. Laadukas lopputuote ei ole enää myöskään kiinni henkilöstön osaamisesta tai edes uunista, sillä käytännössä kuka tahansa onnistuu millä tahansa uunilla. Aidon italialaiseen tapaan pizzaakaan ei tarvitse kuorruttaa runsaalla määrällä täytteitä, kun pääosassa onkin artesaanileipä. Valikoimasta löytyy erikokoisia tuotteita ja esimerkiksi sandwich-leipä on oivallinen pohja persoonallisille jälkiruuille, joissa vain mielikuvitus on rajana. Meiltä saa lisää vinkkejä, tuoteopastusta ja reseptiikkaa”, Jukantupa innostaa.

Vegetariana Sandwich

Artisokka, mozzarella ja tomaatti
4–8 annosta

325 g RF Scrocchiarella sandwich Classica 12 x 52 cm
130 g RF Artisokkapyree
100 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti
20 g RF Salsa Piccante
300 g Viipaloitu mozzarella
30 g Rucola

  1. Paista Sandwich rapeaksi 250–280 °C noin 3–5 minuuttia.
  2. Avaa leipä hetkeksi jäähtymään, jotta sisällä oleva kosteus pääsee haihtumaan.
  3. Levitä sisäpinnoille artisokkapyree. Lisää väliin semikuivattu tomaatti, salsa, mozzarella ja rucola.
  4. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja tarjoile heti. Mikäli tuote menee vitriiniin, lämmitä tuote kevyesti uunissa ennen tarjoilua.

Margherita Pizza

Tomaatti & mozzarella
6–32 annosta

550 g RF Scrocchiarella Classica 24 x 52 cm
130 g Tomaattikastike
100 g RF Mozzarella Fior di Latte Julienne IQF
40 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti
20 g RF Salsa Piccante
125 g Tuore mozzarella
5 g Basilika

  1. Levitä tomaattikastike raitoina jäisen tai sulatetun pohjan päälle.
  2. Lisää mozzarella Julienne ja semikuivattu tomaatti.
  3. Paista pizza kiertoilma- tai pizzauunissa 250–280 °C noin 5–7 minuuttia.
  4. Lisää paiston jälkeen salsa, tuore mozzarella ja basilika. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Delicata Pizza

Parsa & savulohi
1–4 annosta

250 g RF Scrocchiarella Classica 20 x 29 cm
50 g RF Parsapyree
75 g RF Mozzarella Fior di Latte Julienne IQF
40 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti
1 Kypsennetty parsatanko
50 g Kylmäsavulohi
2 g Tilli

  1. Levitä parsapyree jäisen tai sulatetun pohjan päälle.
  2. Lisää mozzarella ja semikuivattu tomaatti.
  3. Paista pizza kiertoilma- tai pizzauunissa 250–280 °C noin 5–7 minuuttia.
  4. Lisää paiston jälkeen paloiteltu parsatanko, kylmäsavulohi ja tuore nypitty tilli.

Salami Pizza

Mausteinen salami, salsa ja tomaatti
1 annos

230 g RF Scrocchiarella Classica pyöreä 25 cm
40 g Tomaattikastike
75 g RF Mozzarella Fior di Latte Julienne IQF
60 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti
20 g Salami Milano
15 g RF Salsa Piccante
5 g Rucola

  1. Levitä tomaattikastike raitoina jäisen tai sulatetun pohjan päälle.
  2. Lisää mozzarella, semikuivattu tomaatti ja salami.
  3. Paista pizza kiertoilma- tai pizzauunissa 250–280 °C noin 5–7 minuuttia.
  4. Lisää paiston jälkeen salsa ja rucola.

Nutella Sandwich

Nutella & marjat
8–10 annosta

325 g RF Scrocchiarella sandwich Rustica 12 x 52 cm
130 g Nutella
200 g Tuoreita marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)
5 g Tomusokeri koristeena leivän pinnalle

  1. Paista Sandwich rapeaksi 250–280 °C noin 3–5 minuuttia.
  2. Avaa leipä hetkeksi jäähtymään, jotta sisällä oleva kosteus pääsee haihtumaan.
  3. Levitä sisäpinnoille Nutella ja ripottele väliin tuoreita marjoja.
  4. Koristele tomusokerilla ja leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Halutessasi voit tarjoilla jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Lue koko juttu ja poimi säilykkeiden käyttövinkit täältä!