luomu

Hyviä uutisia luomutuotteita kaipaaville ammattilaisille!

Luomun osuus kasvaa jatkuvasti vähittäiskaupassa, mutta ammattilaisilta tulevan palautteen mukaan luomutuotteiden tarjonta ja saatavuus foodservicessa on vähäistä.

Meillä on nyt hyviä uutisia, sillä olemme kehittäneet uuden Tasty-tuoteperheen, jonka kuusi ensimmäistä tuotetta ovat kaikki luomua! Halusimme lautasille komponentteja, jotka eivät vain maistu hyvälle, vaan myös tekevät hyvää. Ympäristölle, ihmisille ja eläimille.

Tasty-siipikarjatuotteet (kanaleike ja kananugetti) on valmistettu munintakanojen lihasta, joka on maultaan broileria syvempi ja väriltään tummempi. Kana on raaka-aineena hyvin proteiinipitoinen ja sen ilmastovaikutukset ovat alhaiset.

Yhä useampi noudattaa kasvis- tai vegaanista ruokavaliota. Tasty-kasvistuotteiden salaisuus piilee käyttämässämme gluteenittomassa luomukaurassa. Se toimii pää­raaka-aineena kauramassassa, jossa on paljon kuitua, proteiinia ja magnesiumia. Kauramassa pitää koossa kasvikset ilman mitään turhia sidos- tai stabilointiaineita. Kaura on 100-prosenttisesti täysjyvää. Tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia. Kasvispihvi, -pyörykkä, -nugetti ja porkkanapyörykkä sisältävät kaikki kasviksia yli 50 %.

Rakennetaan yhdessä maailmaa, jossa hyvälle on aina sijaa.

Tasty-uutuudet.

Tunturirieska luomu oli Luomukokki-kisan finaalissa alkupalan raaka-aineena.

Rollfoods oli mukana sponsoroimassa Luomukokki-kilpailua, joka järjestettiin maaliskuussa Fast Food & Café & Ravintola 2019 -messujen yhteydessä.

Semifinaalin kuudesta luomulle vihkiytyneestä upeasta semifinalistista valittiin kolme kokkia itse finaaliin. Finalistit saivat vasta juuri ennen kilpailua tietää annosten pakolliset raaka-aineet. Rollfoods osallistui kisaan Tunturirieska luomulla, joka oli Valion luomu goudajuuston lisäksi alkupalojen pakollinen raaka-aine.

Kilpailu oli hyvin tasaväkinen ja kaikki loihtivat upeita annoksia. Lopputulokset olivat hyvin erilaisia, mikä vain kertoo luomuraaka-aineiden monipuolisista käyttömahdollisuuksia. Raaka-aineista ei luomun suosiminen kiikasta.

Kisan voitti Simo Harrivaara ravintola Ventunosta, toiseksi sijoittui Turo Väärti ravintola Murusta ja kolmanneksi Alfred Tallberg Suomen Oslon suurlähetystöstä.

Alla kuvat alkupaloista.

Voittaja Simo Harrivaaran alkupalassa Tunturirieska luomu sai pyöreän muodon.

Turo Väärtin annoksessa rieska taipui tacotyylisesti.

Alfred Tallberg taiteili annokseensa rieskanachoja.

Vuoden 2019 luomukokki Simo Harrivaara keskittyy.

Kuvat: Ella Karttunen / Pro Luomu

Kauniaisten keskuskeittiössä valmistuu päivittäin lähes 3000 maittavaa ja ravitsevaa annosta päiväkotilasten, koululaisten ja senioreiden iloksi. Keittiössä, kuten koko kaupungissakin, on jo vuosia eletty kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Esimerkiksi marraskuu oli koulumaailmassa omistettu ilmastoystävällisyydelle, ja erityisesti perjantaina 11.11. vietettiin ilmastopäivää, joka näkyi myös lounaalla ilmastoystävällisinä valintoina. Lue lisää