Polarbröd leipoo omalla tuulivoimalla, vastuullisesti nyt ja tulevaisuudessa

Suomalainen vuonna 1979 perustettu perheyritys Rollfoods myy ja markkinoi Suomessa Polarbrödin leivät ammattilaisille. Perheyritys Polarbröd on leiponut Ruotsin Lapissa leipää jo 135 vuotta ja on omistautunut vastuullisuudelle koskien niin raaka-aineita, logistiikkaa, pakkauksia kuin energiantuotantoakin.

Vuonna 2014 Polarbröd investoi tulevaisuuteen rakennuttamalla neljä tuulivoimalaa, jotka tuottavat kaiken Polarbrödin tarvitseman energian. ”Leivottu omalla tuulivoimalla” on viesti vastuun kantamisesta uusiutuvan energian puolesta. Tällä hetkellä leipomossa ollaan mm. pakkauksissa siirtymässä muovista sokeriruokopohjaisiin leipäpusseihin. Kuljetuksissa suositaan raideliikennettä ja uusiutuvia polttoaineita. Luomua suositaan mahdollisuuksien mukaan. Kaikki toimenpiteet tähtäävät kestävään kehitykseen.

Entä itse leivät? Ammattikeittiöille aina kouluista ravintoloihin on tarjolla mitä monipuolisinta leipätuotetta. Pieni runsaskuituinen luomukaurasämpylä on hyvä tuote vaikkapa koululounaalle, kun taas ravintolamaailma ilahtuu mm. runsaasta rieskatarjonnasta. Tunturirieska on jo klassikko, nyt sen rinnalle on tullut mm. näyttäviin voileipäkakkuihin kehitetty Juhlarieska pyöreä ja maukas Tunturirieska Ruisjuuri. Olipa kyseessä sitten leipäkori, take away, street food, aamiainen, lounas, vitriini, alkuruoka tai mikä tahansa tarve, niin Polarbrödin valikoimasta on helppo poimia piristäviä vaihtoehtoja.

Polarbrödillä on leivottu jo viidessä sukupolvessa ja yrityksessä on omistauduttu vastuullisuudelle, jotta myös seuraavat sukupolvet voivat jatkaa leipomisen perinnettä.

Klikkaa tästä valikoimaesitteeseen.

Utskrift