Keuda-talo muuntuu kerran kuukaudessa Pikku-Hollywoodiksi.

 

Keudan Breikki hoitaa leffaeväät kuntoon

Keravalaisia hemmotellaan syys-kevätkaudella 2018-19 tuoreella ja monipuolisella elokuva-tarjonnalla, kun Keuda-talon Kerava-Sali muuntuu viihtyisäksi leffateatteriksi. Enää ei keravalaisten tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, kun heitä kotikaupungissa hemmotellaan jopa koko maailman ensi-illoilla.

”Aikaerosta johtuen meille on tosiaan tulossa ensi-iltaan elokuvia, jotka nähdään meillä täällä Keravalla ennen Amerikkaa”, Storyhill Oy:n Kaj Itämäki kuvaa tarjonnan ajankohtaisuutta. Itämäki on koko ikänsä työskennellyt elokuvien parissa ja on nyt oman yrityksensä kautta ollut rakentamassa yhteistyössä Keudan kanssa leffakonseptia. ”Harjoittelimme jo syksyllä 2017 parilla loppuunmyydyllä Tuntematon sotilas -näytöksellä ja nyt toteutamme elokuvaviikkoja kerran kuukaudessa aina ensi kesään saakka”, Itämäki lupaa.

Breikistä eväät mukaan salin puolelle

Soile Altio on ravintolapäällikkö Breikissä, johon kuuluvat kahvila, opiskelijaravintola ja tapahtumaravintola. Altio ja Itämäki antavat kilpaa toisilleen tunnustusta idearikkaasta yhteistyöstä, joka on poikinut jo nyt suurta suosiota saaneen elokuvakonseptin. Täällä tullaan elokuviin nimenomaan viihtymään, sillä saliin saa Leffa & viini –näytöksissä viedä mukanaan niin ruoat kuin juomatkin. ”Aluksi hieman jännitimme sitä, että miten niiden kuohuviinilasien ja -pullojen kanssa mahtaa salissa käydä, mutta toistaiseksi ei ole yhtään lasia rikkoontunut”, Altio iloitsee.

Rieskarulla on helppoa syötävää saliin mukaan otettavaksi

Polarbrödin Tunturirieskasta valmistettu Wrapini®-rieskarulla on oiva pikkusuolainen mukaan saliin otettavaksi. ”Kehitimme täytteeksi oman punajuuri-hummuksen ja rieskana käytämme Tunturirieskan luomuversiota. Olemme Portaat luomulla -ohjelmassa portaalla numero kolme”, Altio perustelee valintaa.

Altio ideoi innostuneen henkilökuntansa kanssa tarjoiluja muutenkin mitä moninaisimpiin tapahtumiin. Tapahtuman luonne poikii erilaisia ratkaisuja. Esimerkiksi paikallisessa urheilugaalassa tuloaulaan on levitetty punainen matto toivottamaan juhlavieraat tervetulleiksi. Gaalan tuntua lisäävät katosta suunnatut tähdenmuotoiset valokeilat, jotka tanssivat iloisesti punaisella matolla hauskoja juhlia enteillen.

Täällä pidetään asiakkaista hyvää huolta niin puitteiden, somistusten kuin tarjoilujenkin puolesta.

Breikin kahvilan kelloistakin sen jo näkee, että täällä ollaan aikaa edellä. Tukholma ja Hollywood seuraavat perässä. Kuvassa ravintolapäällikkö Soile Altio.

Leffamestari Kaj Itämäellä riittää leffaviikolla vipinää lippuluukulla. Joka päivä esitetään neljä eri elokuvaa.

Wrapini® hummustäytteellä maistuu elokuvankatselun lomassa.

Kerava-salin elokuvatarjonta on tuoretta ja monipuolista.

Teksti ja kuvat: Nina Andersson