Näin lisäät luomun osuutta Luomu siskonmakkarapallolla.

Pohditko, miten saisit luomun osuutta lisättyä keittiössäsi? Tartuimme haasteeseen ja laadimme yhteistyössä Oppilasravintola Timjamin Merja Jokiniemen ja EkoCentrian Anu Arolaakson kanssa muutaman vinkin, miten tämä onnistuu vaihtamalla tavallinen siskonmakkara Luomu Siskonmakkarapalloon.

Luomu Siskonmakkarapallo on uutuustuote, jonka käyttöä puoltavat monet asiat:

  • raaka-aineina on käytetty suomalaista luomu naudan- ja possunlihaa
  • korkea lihapitoisuus (90 %)
  • asiakkaiden tahtotila luomun käytön lisäämiseen
  • tuote valmistetaan Suomessa
  • se ei sisällä allergeeneja
  • irtopakastettu
  • pakkauskoko 5 kg

Esimerkkireseptiksi nostimme perinteisen makkarakastikkeen, jossa pelkästään makkaran vaihtaminen luomu siskonmakkarapalloon nostaa kastikkeen luomuprosentin 0 % -> 66 %.

Ekoruokakoneen reseptihausta löytyy reseptit ja laskelmavertailut myös siskonmakkarakeitolle ja pyttipannulle. Portaat luomuun -jäsenet pääsevät muokkaamaan ja tallentamaan reseptejä omiin tarpeisiinsa sekä näkevät luomutuotteiden saatavuustiedot.