American cakery – puhdas makunautinto!

Juustokakut ja Brownie-leivonnaiset ovat Amerikassa klassikoita. Nämä ovatkin innoittaneet leipomoamme kehittämään American Cakery –tyyliset herkut. Leivonnaiset ovat syntyneet alkuperäisiä amerikkalaisia reseptejä kunnioittaen ja pitkän, osaavan tuotekehityksen tuloksena. Juustokakuissa on samettinen mascarpone-tuorejuustotäyte ja browniet ovat sopivasti tahmeita.

Vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat kakkuleipomomme vahvuuksia. Leipomo onkin tehnyt mittavan työn tarkistamalla kaikkien tuotteiden valmistusreseptiikan ja ainesosien alkuperän tavoitteenaan ”clean label”. Maailmalla yleistyvä clean label tarkoittaa mm. sitä, että tuotteen ainesosat ovat mahdollisimman aitoja ja selkeitä ja kaikkea keinotekoista vältetään. Niinpä nämä, kuten kaikki muutkin leipomomme tuotteet:

  • Eivät sisällä säilöntäaineita.
  • Eivät sisällä kovetettua rasvaa.
  • Eivät sisällä keinotekoisia väriaineita.
  • Eivät sisällä keinotekoisia aromiaineita.

Pakastaminen säilöö tuoreuden, siksi säilöntäaineita ei tarvita. Kovetettuja rasvoja ei käytetä lainkaan. Keinotekoiset väriaineet on korvattu luonnosta saatavilla kasviuutteilla, esimerkiksi kirsikkauute tai retiisiuute antavat tuotteelle punaista väriä luonnollisesti ja korostavat tuotteen omaa väriä. Keinotekoisia aromiaineita ei tarvita, korkealaatuisissa raaka-aineissa aromit ovat tallella. Vain silloin, kun käytetään miedon makuisia raaka-aineita (esim. päärynä), voidaan makua korostaa luonnollisella aromiaineella. Vastuullisuus ulottuu myös palmuöljyn käyttöön. Se on korvattu muilla terveyttä ja kestävää kehitystä edistävillä rasvoilla. Tarvittaessa käytetään vain RSPO-sertifioitua palmuöljyä. Myös kananmunat ovat tuoreita, KAT-sertifioituja. Seuraavaksi leipomossa siirrytään käyttämään kestävistä lähteistä hankittua kaakaota ja sopimusviljelijöiltä hankittua luonnon vaniljaa. American Cakery – uutuudet ovat siis mitä suurimmassa määrin puhdas makunautinto!