polarbröd

Tunturirieska luomu oli Luomukokki-kisan finaalissa alkupalan raaka-aineena.

Rollfoods oli mukana sponsoroimassa Luomukokki-kilpailua, joka järjestettiin maaliskuussa Fast Food & Café & Ravintola 2019 -messujen yhteydessä.

Semifinaalin kuudesta luomulle vihkiytyneestä upeasta semifinalistista valittiin kolme kokkia itse finaaliin. Finalistit saivat vasta juuri ennen kilpailua tietää annosten pakolliset raaka-aineet. Rollfoods osallistui kisaan Tunturirieska luomulla, joka oli Valion luomu goudajuuston lisäksi alkupalojen pakollinen raaka-aine.

Kilpailu oli hyvin tasaväkinen ja kaikki loihtivat upeita annoksia. Lopputulokset olivat hyvin erilaisia, mikä vain kertoo luomuraaka-aineiden monipuolisista käyttömahdollisuuksia. Raaka-aineista ei luomun suosiminen kiikasta.

Kisan voitti Simo Harrivaara ravintola Ventunosta, toiseksi sijoittui Turo Väärti ravintola Murusta ja kolmanneksi Alfred Tallberg Suomen Oslon suurlähetystöstä.

Alla kuvat alkupaloista.

Voittaja Simo Harrivaaran alkupalassa Tunturirieska luomu sai pyöreän muodon.

Turo Väärtin annoksessa rieska taipui tacotyylisesti.

Alfred Tallberg taiteili annokseensa rieskanachoja.

Vuoden 2019 luomukokki Simo Harrivaara keskittyy.

Kuvat: Ella Karttunen / Pro Luomu

Espoo Catering valmistaa päivittäin noin 46 000 ateriaa mm. päiväkoteihin, kouluihin, hoivakoteihin ja kaupungin henkilöstölle. Suomi100-juhlavuosi tuodaan Espoossa näkyvästi esille myös lautaselle asti ja ruokailijat ovatkin saanet nauttia heti alkuvuodesta lähtien erilaisista juhlavuoteen sopivista teemoista. Tarjolla on ollut niin hämäläistä maksalaatikkoa kuin savolaisia muikkujakin. Vappuna juhlittiin pohjoisten leveysasteiden tortillalla, jossa perinteisen tortillaletun tilalla oli Polarbrödin ruisjuuritaikinaan leivottu Tunturirieska.
Lue lisää